1 Advent

Första Advent

BIRGITTARELIK STULEN

Gyllene relikskrin som församlingen förvarat sedan 1875, stals på måndagskvällen, 29 september, från kyrkans sakramentalskapell.

Birgittarelik stulen.pdf

GRAVPLATS FÖR BARN som fötts för tidigt, har nyligen inrättats på Katolska kyrkogården i Norra begravningsplatsen. Gravplatsen är omgärdad av ett staket och där finns en gravsten, men de enskilda barnens platser märkts inte ut.

När ett barn  avlider så tidigt kan det tyckas som det snabbt blir bortglömt av omvärlden. Men Gud glömmer aldrig den han har skapat, och här finns nu en plats att gå till för bön och tankar.

invigning

Katolskt Forum

Kurser, föredrag och evenemang i S:ta Eugenia.

- Filmklubben visar filmen Slakthus 5, lördagen den 6 december i Stora salen kl 18.15.

Filmklubben.pdf

Läs mer om Katolskt Forum

program Forum ht 2014.pdf

 

S:ta Eugenia gregorianska schola ...

söker kvinnor och män, unga och äldre, till en föreställning om miraklen i Fatima som kommer att spelas på Unga Klara i maj.
Ensemblen/scholan kommer att sjunga gregoriansk musik och agera i pjäsen. För provsjungning kontakta scholans ledare: Helena Mann Sundström, helenamannsundstrom@gmail.com
tel 070-990 50 39.

Efter högmässan på tredje advent 14 december blir det öppen info i Övre salen mellan kl 12.30 och 14.00 med regissören Rebecka Cardoso, ljuddesignern Siri Jennefelt och scholans ledare Helena Mann Sundström.

Alla välkomna, både presumtiva sångare och statister/skådespelare.

______________________

Hjärtligt välkommen till S:ta Eugenias Adventsmarknad!

Basarflyer 2 2014.pdf

______________________

LUCIA i Sankta Eugenia onsdag den 10 december kl 18.45, direkt efter kvällsmässan.
Lucia 2014.pdf