Ungdomsverksamheten – SEKU

SEKU – S:ta Eugenia Katolska Ungdomsförening vill att ungdomar ska kunna fördjupa sin tro, hitta gemenskap med andra katolska ungdomar och växa som människor. Ungdomsverksamheten ska hjälpa ungdomar att genom bön och handling skapa ordning och livsglädje i sin tillvaro. Ungdomskonsulentens ansvar är att erbjuda olika aktiviteter och en plattform där ungdomarna kan få ställa frågor, lära känna andra och känna en kyrklig gemenskap med Gud i centrum.

Man når oss främst via Instagram där vi heter ”Eugeniaungdom” där alla träffar, aktiviteter och läger marknadsförs. Ungdomskonsulenten nås per mail på ungdomskonsulent@sanktaeugenia.se. Information om träffar och läger finns också i Eugeniabladet och på anslagstavlan på kyrktorget.

Fredagsträffarna

På fredagskvällarna träffas ungdomar för att debattera, diskutera, leka lekar, baka och massa annat skoj. Kvällarna startar med middag direkt efter 18:00 mässan, sedan fortsätter vi med det planerade programmet. Efter att programmet för kvällen tagit slut ber vi en kvällsbön tillsammans, och därefter finns det möjlighet att stanna kvar för att umgås i ungdomsrummet.

Dessa träffar riktar sig till ungdomar från årskurs 9 och uppåt. Dessutom har vi även 18+ fredagsträffar ca 1 gång i månaden där de äldre ungdomarna får chansen att umgås ensamma. Träffarna är gratis, så det är bara att dyka upp!

Tjejgrupp

SEKU har en tjejgrupp som heter “Eugenias systrar”. Målet med träffarna är att vi tillsammans ska komma närmare vår tro och varandra. Vid varje träff diskuteras olika teman, t.ex självförtroende, förväntningar, relationer och därefter tar vi upp egna tankar, funderingar och upplevelser kring ämnet.

Eugenias systrar vänder sig till tjejer i åldrarna 15-25 och delas upp beroende på ålder samt om man deltar fysiskt eller digitalt. Tjejgruppen träffas fysiskt på varannan tisdagskväll och digitala gruppen träffas på måndagskvällarna samma vecka.

OBS! Anmälan är stängd för höstterminen, men kontakta ungdomskonsulent för anmälning nästa termin.

Killgrupp

Ungdomsverksamheten har även en killgrupp som heter “SeKungs Bröder” som hålls i samarbete med Domkyrkans ungdomsförening “SöderKUng”. Killgruppens främsta mål med våra träffar är att tillsammans komma närmare vår tro och varandra . Vid varje tillfälle har vi allt från roliga fysiska aktiviteter till träffar där vi sitter och diskuterar olika teman.

SeKungs Bröder vänder sig också till killar i åldrarna 15-25, och träffas på söndagarna efter mässan.

OBS! Anmälan är stängd för höstterminen, men kontakta huvudledare Alexander Jokhaji på 070-051 94 20 för anmälning.

Sommarkollo 2022

Välkomna till årets favorit läger, nämligen sommarkollo! Varje år under juli månad arrangerar SEKU ett sommarkollo för barn & ungdomar i åldrarna 8-12 år. I år äger sommarkollo rum mellan 15-24 juli på Marielund, Ekerö.

Vi har allt från lekar, temadagar och bad hela veckan ut. För dig som aldrig varit på kollo tidigare, kan du förvänta dig en massa kul varje dag med nya kompisar.
Militärdagen, sportdagen och vattendagen är bara några exempel på våra tokiga temadagar. För mer information samt anmälan, klicka på länken nedan:

https://www.bilda.nu/arr/1118771/sommarkollo-med-eugenia-2022-703693

 


Trosundervisning för barn och ungdomar 

 

Undervisningen för låg- och mellanstadiet läsåret 2022

Vårterminen har kommit igång och vi märker dessutom att vi går mot ljusare tider trots en ökad smittspridning. Församlingen följer FHM:s råd och de restriktioner som gäller. Vi kommer att kunna fortsätta bedriva trosundervisning med nedanstående upplägg och tider för de olika grupperna.

 • ÅK2 och ÅK3 kl 10-13 (mässa kl 11) föräldrar är välkomna att delta i mässan
 • ÅK4, ÅK5 och ÅK6 kl 13-15:15 (mässa kl 14:30) föräldrar är välkomna att delta i mässan

Vi välkomnar alla barn tillbaka till trosundervisning med start kommande lördag den 22:a januari. Vi kommer fortsättningsvis ha trosundervisning för låg- och mellanstadiet under kommande lördagar:

  • 5:e feb (föräldramöte för åk3)
  • 19:e feb (teater och föräldrasamtal ”Barnen, internet och skärmar, hur gör vi?” kl 12-13),
  • 19:e mar,
  •  2:a april,
  • 14:e maj,
  • 28:e maj (avslutning).

Förstakommunion för ÅK3 sker i två grupper 21:a maj (för. 20 maj) och 26:e maj (för. 25 maj). Mer info om det skickas separat inom kort till föräldrar i åk3. Vi vill påminna om vikten av att följa de ordningsregler som gäller för minskad smittspridning i samband med lämning och hämtning av barnen. Vi vill också påminna om att vi är i fortsatt behov av er hjälp i att förberedda och servera fika till barnen. Vi skulle behöva några vuxna som ständigt kan vara till hjälp där. Anmäl ert intresse till diakon Ronny Elia.

Undervisningen för högstadiet och konfirmander läsåret 2022 

Undervisningstillfällena under VT 2022:

 • 15/1, 29/1
 • 12/2,
 • 26/2-2/3 konfirmationsläger för åk 9 (obligatoriskt)
 • 12/3, 26/3
 • 9/4
 • 7/5, 21/5
 • 4/6 avslutning åk 7-8
 • 4/6 åk 9 – övning i kyrkan inför konfirmationen
 • 11/6 åk 9 konfirmation kl 11:00

Vårterminen startar 15 januari 2022.

Undervisningstiden kommer för alla årskurserna att vara kl 10:00-12:00 och avslutas med mässa (den innevarande lördagens mässa, så ingen söndagsmässa en dag i förväg) kl 12:15-13 ca. Mässorna är en del av undervisningen i alla stadier och obligatoriska. Vi bjuder på fika/mellanmål kl 11:00 varje lördag.

Vem kontaktar jag och hur för frågor?

För eventuella frågor eller kommentarer går det att kontakta p. Thomas, som ansvarar för klass 9 och är övergripande ansvarig för hela högstadiet, på thomas.idergard@sanktaeugenia.se;
Louise Tullberg, ansvarig för klass 8, på louise.tullberg@gmail.com; och Agnes Rysinska, ansvarig för klass 7, på agnes_rysinska@hotmail.com.

S:ta Eugenia katolska församling genom
p. Thomas Idergard S.J.
Kaplan och konfirmationspräst

English Catechism

Every Sunday at St. Eugenia Catholic Church, Kungsträdgårdsgatan 12

The Catholic parish (St. Eugenia) is glad to work with you in helping your child/ren to a deeper Catholic faith in Jesus Christ. We help the children and youths mature in their faith, to be committed Christians, understand Church common prayers, Sacraments, and traditions so that they can know, love and live Jesus Christ in their daily lives.

Schedule:
16:00 –
Tutorials
17:15 Break with refreshments
17:30 – Prepatation for Mass (Readings & Gospel)
18:00 – Sunday Mass in english (class with Catechist/s)
19:00 – Dismissal

(Conversion/Baptism/Communion/Confirmation & Marriage)
For more information, kindly contact: sr.veronica@sanktaeugenia.se

Available classes: Pre-communion, First Holy Communion (1st and 2nd year), Post-Communion, and Confirmation.
For more information contact: sr.veronica@sanktaeugenia.se


Catholic University Chaplaincy

University students meet every Sunday at 7 pm after the English mass in the Parish hall. You will have an opportunity to discuss important topics dealing with faith and reason, meet new people from over the world, make friends or simply relax. More information at our Facebook-group Catholic Students in Stockholm.

CUC är inte bara för utländska studenterna utan också för svenska. Jag skulle vilja inbjuda även er, svenskar, som studerar på Stockholms universitet och högskolor till våra möten.

pater Mikael Schink S.J.  mikael.schink@gmail.com