Programverksamheten i S:ta Eugenia – kurser och föredrag

Katolskt Forum finns i S:ta Eugenia katolska kyrkas lokaler på Kungsträdgårdsgatan i Stockholm. Idén med ett katolskt forum är att främja en dialog mellan kyrka/församling och storstadspulsen utanför. Verksamheten riktar sig både inåt kyrkan och utåt omvärlden. Den vill vara just ett forum för tanke- och meningsutbyte; ett forum där skilda ståndpunkter och meningar på ett seriöst men förbehållslöst sätt kan komma till uttryck. På programmet finns både gruppträffar och cirklar för meditation och bön samt utbildande kurser, föredrag, samtal och konstutställningar. Programverksamheten Katolskt Forum är ett samarbete mellan S:ta Eugenia församling och S:ta Birgittas katolska folkhögskola.

AKTUELLT:

Kurser och övrigt program i höst:

Programfolder Katolskt Forum programfolder ht18, uppdaterad den 14/9-18: programfolder ht18 uppdaterad

Vidgade vyer; kurser på dagtid Vidgade vyer ht 18

OBS! Matteus Evangelium som Judekristen Jesusbiografi: kursen är inställd 6 okt och 10 nov. Istället inbjuds till en Bibeldag om Matteus evangelium, se nedan.

**********

Snart:

11/10: Tro, hopp och kärlek –  i klimatförändringarnas tid.  Vikten av existentiella drivkrafter. Seminarium i samarbete med SKRs grupp för klimat och  hållbar utveckling, Fossilfritt Sverige och Newmaninstitutet. Medverkande bl.a. Andreas Carlgren, Svante Axelsson. Kl 19, Stora salen. Mer info kommer.

16/10: Bokpresentation: Katarina av Siena – Hennes andliga utveckling och undervisning. Sr Katarina O.P. (Rögle kloster) berättar om boken och Katarina av Siena i samtal med p Klaus Dietz S.J. I samarbete med, och i Katolsk Bokhandel. Kl 19.

19/10: Vägar till befrielse. Heldagsseminarium med Harry Månsus m. fl. Anmälan krävs, se vidare här: http://www.mansus.se/uploads/2/8/5/9/2859044/vagartillbefrelse.pdf

20/10: BIBELDAG FÖR VUXNA – OM MATTEUS EVANGELIUM. Diakon Björn Håkonsson, kl 13.30-17.00. I Övre salen- alla är välkomna!

– Gilla Katolskt Forum på Facebook för att få inbjudningar om alla arrangemang och inte missa något!

https://www.facebook.com/katolsktforum

Kontakt: Adressen är
Katolskt Forum/S:ta Eugenia församling
Kungsträdgårdsgatan 12
111 47 Stockholm

Programansvarig:
Sofia Rosshagen

E-post: katolsktforum@sanktaeugenia.se
Tel:08-505 780 23