KOMMANDE KONSERTER

KÖRKONSERT med Sankta Eugenia Vokalensemble. Dirigent Ulf Samuelsson

Tisdag 28 maj kl. 18.45

 

ORGELMUSIK ONSDAGAR (kl. 17.45, innan kvällsmässan)

(ej under fastan och sommaren)

 

KÖRER I FÖRSAMLINGEN

Sankta Eugenia Kyrkokör

Sankta Eugenia kyrkokör är en av Sveriges äldsta kyrkokörer. Kören arbetar på traditionellt sätt med repetitioner en gång per vecka. Den medverkar i mässor och konserter i vår församling. Kyrkokören består av ungefär 35 korister.

I början av oktober gjorde kören 2022 en turné till norra Italien och i september 2023 en turné till Portugal.

Kören har under årens lopp gjort flera körturnéer, bland annat till Italien, Polen, Tyskland och Lettland.

På vårens program finns bl.a Johannespassionen av J. S. Bach.

Repetition: tisdagar 18.45 – 21.00.

Vid intresse, kontakta körens ledare Ulf Samuelsson,

tel: 070-591 67 87, e-mail: ulf.samuelsson@kln.se

Sankta Eugenia Vokalensemble

En kör för rutinerade körsångare med fyra-fem korister i varje stämma. Kören grundades 2008 av sin ledare Ulf Samuelsson.

Repertoaren spänner från renässans till nutida musik och kören framträder regelbundet i Sankta Eugenia kyrka, både i högmässor och med konserter.

Kören har framfört flera kända oratorier. Nämnas kan Bachs ”Johannespassion” och ”Magnificat”, ”Requiem” av Mozart, Fauré, Duruflé och Rutter, Händels ”Dixit Dominus”, ”Magnificat” av Sven-David Sandström, samt Arvo Pärts ”Berlinermesse”.

Kören har vid fyra tillfällen gett luciakonserter i Rigas lutherska domkyrka, senast i december 2015. I maj 2016 är deltog kören vid ”Katholikentag” i Leipzig, både i mässor och med egna konserter, samt i ett uruppförande av Colin Mawbys körverk ”Ecce Homo”, tillsammans med Vocalconcort Leipzig, Kölnerdomens Mädchenchor och musiker ur Gewandhausorkestern.

Under åren 2018-2019 framförde kören, vid sju tillfällen, Rachmaninovs ”Vigilia”. I december 2019 var kören inbjuden att ge luciakonserter i Förenade Arabemiraten.

Hösten 2023 gjorde kören en turné till Rom.

På vårens program finns bl.a Johannespassionen av J. S. Bach.

Kören finns inspelad på en CD från Naxos förlag. Den heter ”Underbar en stjärna blid” och var Naxos julskiva 2009.

Repetition: varannan onsdag 19.00 – 21.30.

Vid intresse, kontakta körens ledare Ulf Samuelsson,

tel: 070-591 67 87, e-mail: ulf.samuelsson@kln.se

Sankta Eugenia Ungdomskör

Sankta Eugenia Ungdomskör grundades av Ulf Samuelsson hösten 2008 och är knuten till Sankta Eugenia församling, där den sjunger vid mässor och konserter.

Kören har gjort tre körturnéer till Tyskland, där de bl. a. har sjungit i Berlins katolska domkyrka och domkyrkorna i Münster och Osnabrück. Kören deltog 2010 och 2015 vid Pueri Cantores körfestival i Rom, samt vid nämnda festival i Paris sommaren 2014. Kören har också vid fyra tillfällen gett luciakonserter i Rigas lutherska domkyrka, senast i december 2014.

Under hösten 2016 deltog kören vid ”påvemässan” i Malmö den 1 november och tillsammans med andra körer i församlingen medverkar kören alltid vid församlingens traditionella julkonsert den 26 december.

På körens repertoar står framförallt klassisk kyrkomusik av tonsättare som Bach, Mozart, Mendelssohn, Grieg, Arvo Pärt m. fl. Kören har också framfört både Faurés och Duruflés ”Requiem”.

I juli 2018 deltog kören vid Pueri Cantores körfestival i Barcelona. Där var kören uttagen att sjunga en egen del vid den stora galakonserten i Sagrada Famiglia inför ungefär 7.000 åhörare.

Sommaren 2019 gjorde kören en resa till München, sommaren 2020 en körturné på Gotland och sommaren 2021 en turné på Västkusten.

Under nyårshelgen 2023/2024 deltog kören vid en stor katolsk körfestival för barn- och ungdomskörer i Rom.

Under våren framför kören bl.a Pergolesis ”Stabat mater”.

Fler sångare är välkomna till kören som repeterar på onsdagar 18.40 – 20.10.

Vid intresse, kontakta körens ledare Anne Maj Samuelsson,

tel: 076-947 19 58, e-mail:  annemaj.samuelsson@sanktaeugenia.se

Sankta Eugenia Barnkör

Här är kören för barn i årskurs 3-7. Även barnkören medverkar regelbundet i församlingens mässor. Den sjunger också med vid Lucia- och julkonserterna i december månad. Kören består av 15-20 sångare och fler är välkomna.

Repetition: onsdagar 17.15 – 18.00.

Vid intresse, kontakta körens ledare Anne Maj Samuelsson,

tel: 076-947 19 58, e-mail:  annemaj.samuelsson@sanktaeugenia.se

Sankta Eugenia Gregorianska schola

Vi är en kvinnlig ensemble som ägnar oss åt kyrkans klassiska musik, den gregorianska. Ensemblen sjunger sånger ur Graduale Triplex och medverkar regelbundet i församlingens mässor.

Repetitioner: Måndagkvällar eller söndagseftermiddagar enligt ett schema.

Vid intresse, kontakta scholans ledare, Helena Mann Sundström,

tel: 070-990 50 39, e-mail: helena.mann@sanktaeugenia.se

Orgelmusik på onsdagar

Varje onsdag under terminerna (med undantag för fastetiden) klingar vår fina tremanualiga orgel i samband med kvällsmässan. Kl. 17.30 sjunger vi först vesper tillsammans. Därefter spelas det orgelmusik fram till mässans inledning kl. 18.00. Sedan blir det orgelmusik under gåvornas tillredelse och kommunionen samt ett postludium. Organist är Ulf Samuelsson