KOMMANDE KONSERTER

KÖRER I FÖRSAMLINGEN

Sankta Eugenia Kyrkokör

Sankta Eugenia kyrkokör är en av Sveriges äldsta kyrkokörer. Kören arbetar på traditionellt sätt med repetitioner en gång per vecka. Den medverkar i mässor och konserter i vår församling. Kyrkokören består av ungefär 25 korister och plats finns för fler sångintresserade, framförallt i herrstämmorna.

Under hösten 2013 gjorde kören en resa till Italien och under försommaren 2016 en resa till Krakow, Polen. Under hösten 2016 deltog kören bl.a vid stiftets stora ”körsångarfest” i Vadstena och sedan också vid ”påvemässan” i Malmö. Hösten 2017 gjordes en körresa till Tallinn. Tillsammans med andra körer i församlingen medverkar alltid kören vid församlingens traditionella julkonsert den 26 december. I oktober deltar kören åter i stiftets stora ”körsångarfest” i Vadstena.

Repetition: onsdagar 19.00 – 21.00.

Vid intresse, kontakta körens ledare Anne Maj Samuelsson,

tel: 076-947 19 58, e-mail:   annemajsamuelsson@comhem.se

Sankta Eugenia Vokalensemble

En kör för rutinerade körsångare med fyra-fem korister i varje stämma. Kören, som grundades 2008 av sin ledare Ulf Samuelsson, består av 18 sångare, varav ungefär hälften går eller har gått en utbildning vid någon musikhögskola.

Repertoaren spänner från renässans till nutida musik och kören framträder regelbundet i Sankta Eugenia kyrka, både i högmässor och med konserter.

Kören har framfört flera kända oratorier. Nämnas kan Bachs ”Johannespassion” och ”Magnificat”, ”Requiem” av Mozart, Fauré, Duruflé och Rutter, Händels ”Dixit Dominus”, ”Magnificat” av Sven-David Sandström, samt Arvo Pärts ”Berlinermesse”.

Kören har vid fyra tillfällen gett luciakonserter i Rigas lutherska domkyrka, senast i december 2015. I maj 2016 är deltog kören vid ”Katholikentag” i Leipzig, både i mässor och med egna konserter, samt i ett uruppförande av Colin Mawbys körverk ”Ecce Homo”, tillsammans med Vocalconcort Leipzig, Kölnerdomens Mädchenchor och musiker ur Gewandhausorkestern.

Under våren 2018 framförde kören, vid fyra tillfällen, Rachmaninovs ”Vigilia”. Under hösten blir det bl.a Bachmotetter och ett Requiem av T. L de Victoria.

TILL HÖSTEN SÖKER KÖREN TVÅ BASAR (en första och andra bas)! Vid intresse, kontakta körens ledare.

Kören finns inspelad på en CD från Naxos förlag. Den heter ”Underbar en stjärna blid” och var Naxos julskiva 2009.

Repetition: varannan onsdag 19.00 – 21.30.

Vid intresse, kontakta körens ledare Ulf Samuelsson,

tel: 070-591 67 87, e-mail: ulf.samuelsson@kln.se

Foto VE

 

 Sankta Eugenia Ungdomskör

Sankta Eugenia Ungdomskör grundades av Ulf Samuelsson hösten 2008 och är knuten till Sankta Eugenia församling, där den sjunger vid mässor och konserter.

Kören har gjort två körturnéer till Tyskland, där de bl. a. har sjungit i Berlins katolska domkyrka och domkyrkorna i Münster och Osnabrück. Kören deltog 2010 och 2015 vid Pueri Cantores körfestival i Rom, samt vid nämnda festival i Paris sommaren 2014. Kören har också vid fyra tillfällen gett luciakonserter i Rigas lutherska domkyrka, senast i december 2014.

Under hösten 2016 deltog kören vid ”påvemässan” i Malmö den 1 november. Tillsammans med andra körer i församlingen medverkar kören vid församlingens traditionella julkonsert den 26 december.

På körens repertoar står framförallt klassisk kyrkomusik av tonsättare som Bach, Mozart, Mendelssohn, Grieg, Arvo Pärt m. fl. Kören har också framfört både Faurés och Duruflés ”Requiem”.

I juli detta år deltog kören vid Pueri Cantores körfestival i Barcelona. Där var kören uttagen att sjunga en egen del vid den stora galakonserten i Sagrada Famiglia inför ungefär 7.000 åhörare.

Under hösten 2018 kommer kören bl.a att framföra Vivaldis ”Gloria” och Mozarts ”Missa brevis in D”.

Kören har ungefär 35 sångare i åldrarna 15-29 år och framförallt fler killar är välkomna. Repetition: tisdagar 18.15 – 20.30.

Vid intresse, kontakta körens ledare Ulf Samuelsson,

tel: 070-591 67 87, e-mail: ulf.samuelsson@kln.se

Foto UK

 

 Sankta Eugenia Barnkör

Här är kören för barn i årskurs 3-8. Även barnkören medverkar regelbundet i församlingens mässor. Den sjunger också med vid Lucia- och julkonserterna i december månad. Kören består av 15 – 20 sångare och fler är välkomna. I slutet av augusti deltar kören vid den stora mässan i samband med stiftsvallfärden i Vadstena.

Repetition: onsdagar 17.15 – 18.00.

Vid intresse, kontakta körens ledare Anne Maj Samuelsson,

tel: 076-947 19 58, e-mail:  annemajsamuelsson@comhem.se

 

Sankta Eugenia Gregorianska schola

Vi är en kvinnlig ensemble som ägnar oss åt kyrkans klassiska musik, den gregorianska. Ensemblen sjunger sånger ur Graduale Triplex och medverkar regelbundet i församlingens mässor.

Repetitioner: Måndagkvällar eller söndagseftermiddagar enligt ett schema.

Vid intresse, kontakta scholan ledare, Helena Mann Sundström,

tel: 070-990 50 39, e-mail: helenamann@sanktaeugenia.se

Orgelmusik på onsdagar

Varje onsdag under terminerna (med undantag för advents- och fastetiden) klingar vår fina tremanualiga orgel i samband med kvällsmässan. Kl. 17.30 sjunger vi först vesper tillsammans. Därefter spelas det orgelmusik fram till mässans inledning kl. 18.00. Sedan blir det orgelmusik under gåvornas tillredelse och kommunionen samt ett postludium. Organist är Ulf Samuelsson.