BIRGITTARELIK STULEN

Gyllene relikskrin som församlingen förvarat sedan 1875, stals på måndagskvällen, 29 september, från kyrkans sakramentalskapell.

Birgittarelik stulen.pdf

___________________________________

GRAVPLATS FÖR BARN

som fötts för tidigt, har nyligen inrättats på Katolska kyrkogården i Norra begravningsplatsen. Gravplatsen är omgärdad av ett staket och där finns en gravsten, men de enskilda barnens platser märkts inte ut.

När ett barn  avlider så tidigt kan det tyckas som det snabbt blir bortglömt av omvärlden. Men Gud glömmer aldrig den han har skapat, och här finns nu en plats att gå till för bön och tankar.

Katolskt Forum

 Kurser, föredrag och evenemang i S:ta Eugenia.

Läs mer om Katolskt Forum

program forum vt15.pdf

 

S:TA EUGENIA GREGORIANSKA SCHOLA ...

söker kvinnor och män, unga och äldre, till en föreställning om miraklen i Fatima som kommer att spelas på Unga Klara i maj.
Ensemblen/scholan kommer att sjunga gregoriansk musik och agera i pjäsen. För provsjungning kontakta scholans ledare: Helena Mann Sundström, helenamannsundstrom@gmail.com tel 070-990 50 39.

TRÄFF FÖR DAGLEDIGA
Föredrag och samtal i Stora salen kl 13.15. Fortsätter udda tisdagar under våren. Värdar: Erika och Hans Åke Bergström

Program 2015.pdf

MELLAN HIMMEL OCH JORD - SEX ÅR I VATIKAKEN, Fredrik Vahlquist, svenskt sändebud vid Vatikanen 2002-2008, berättar. Anordna Concordia Catholica.
Måndag 2/3 kl 19.
mellan himlen och jord.pdf

FASTERETRÄTT 2015,"Tio Guds Bud", på Josephinahemmet i Allmänningen, 5/3-7/3, reträtthållare pater Josef Höfner S.J. Mer information under sidospalten S:ta Ragnhilds kapell.

GÄSTABUD för våra romska vänner,
13 mars kl 18.30. Medgäster och -hjälpare sökes.
ett uppenbart behov finns utanför vår kyrkport, våra romska vänner. PR har beslutat inbjuda en grupp romer som huset redan har kontakt med till ett gästabud.
Gästabud romer .pdf

APOSTLE OF iRELAND ST. PATRICK, Holy Mass in English at 12. Tuesday March 17th, St. Eugenia Catholic Parish.
St. Patrick.pdf

KLOSTER I STORSTAN, reträttdagar med dominikansystrarna från Rögle, onsdag 18/3 - fredag 20/3.
kloster i storstan.pdf