4

Under coronatider – Besökarnas antal är begränsat i våra mässor!

Jag påminner alla om att vi inte får vara fler än 50 mässbesökare. Vi följer Folkhälsomyndighetens beslut. Viktigt att hålla avstånd. Sitt endast på de platser som är märkta med röda dekaler (personer från samma hushåll kan sitta tillsammans)

Jag uppmuntrar er alla att delta i söndagsmässan i er församling via våra direktsändningar på www.sanktaeugenia.se – i synnerhet när ni hör till riskgruppen.

Vi ber för alla som blivit sjuka och för all vårdpersonal som sliter hårt. Och vi ber för varandra.

Dominik Terstriep S.J.
Er kyrkoherde i Sankta Eugenia katolska församling

Comments(4)

 1. Reply
  Katarina says

  Under senaste söndagsmässan 16 nov kl 11 överstegs gränsen på 50 personer. Det var ca 80-90 personer. Undrar om det skulle kunna vidtas åtgärder så att FHM rekommendationer följs? Vore det inte bra att man endast kan sitta på varannan bänk såsom det är brukligt i många andra kyrkor för att kunna följa råden om social distans? Det har tex satts tejp på varannan rad i andra kyrkor.

  • Reply
   Dominik Terstriep says

   Ända till den 23/11 gällde 50-regeln som vi iakttagit i kyrkan. De enskilda delarna, Mariakapellet, Sakramentskapellet och kyrksalen räknades i enlighet med de statliga direktiven som enskilda lokaler. Deltagarna stannade där, kommunionen delades ut där. Så inget brott mot reglarna. Men nu är det ju kyrklig lock-down. Så frågan ställer sig under en månads tid inte längre. De senaste månaderna har församlingen gjort allting för att ta sitt ansvar för att bidra med att hejda smittspridningen. Det har inte kommit till vår kännedom att någon har smittats i samband med mässa eller undervisning.

 2. Reply
  Carina Sjöblom says

  Hej!
  När kommer denna sida från 11 oktober att uppdateras? Fr o m 24 november får det totala antalet personer i mässan vara max 8. Då måste väl mässorna ställas in? Vore bra om ni snarast informerade alla som tillhör församlingen vad som kommer att gälla.
  Vänliga hälsningar
  Carina Sjöblom

  • Reply
   Dominik Terstriep says

   De nya reglerna lägger på församlingens hemsida. Titta gärna.

Skriv en kommentar

Translate »