Inga kommentarer

Församlingen söker ekonomi- och personalchef

S:ta Eugenia katolska församling söker

Ekonomi- och personalchef

S:ta Eugenia församling grundades 1837 och är Sveriges största och äldsta katolska församling i kontinuerligt bruk. Den sträcker sig från Stockholms innerstad ut till de norra och nordvästra förorterna vilket medför mångskiftande social profil bland dess ca 10 500 medlemmar. Nuvarande kyrkan med sitt centrala läge vid Kungsträdgården i centrala Stockholm välkomnar till andlig gemenskap och är en mötesplats med ett rikt och skiftande utbud av verksamheter. S:ta Eugenia vill vara ett katolska kyrkans skyltfönster mitt i Stockholm.

Församlingen har 14 anställda och därtill präster och ordenssystrar med mångskiftande uppgifter. De anställda arbetar självständigt och tillsammans samverkar de i team med olika delar av församlingen som har ca 450 aktiva volontärer.

Personalomsättningen bland de anställda är låg men församlingen befinner sig i en fas med ett antal stundande pensionsavgångar. Församlingen söker därför en ekonomi- och personalchef.

Vi söker dig som vill vara lite mer än ekonomichef och som ska arbeta i nära samverkan med kyrkoherden som är din chef. Inom ramen för arbetet finns goda möjligheter att påverka arbetet där du tillsammans med kyrkoherden förväntas hantera både de strategiskt långsiktiga frågorna och de dagliga utmaningarna.

Församlingen omsätter ca 13 mkr årligen och som ekonomi- och personalchef har du det övergripande ansvaret för planering och uppföljning av församlingens budget. Du ansvarar även för det administrativa arbetet som exempelvis månadsavstämningar, rapporter, fakturering, avtalsfrågor och upphandlingar. Du leder arbetet med redovisningen men har hjälp av en redovisningsbyrå.

Du ansvarar för kontakterna med olika organisationer såsom katolska stiftet och andra katolska organisationer samt med församlingens revisorer. Uthyrning av ett antal lokaler är en av församlingens större verksamheter och du representerar församlingen som hyresvärd. Du ansvarar även för planering av fastighetsekonomi och finansiella placeringar.

Du har arbetsmiljö- och personalansvar för 13 anställda.  Du är också ansvarig för samordning och ledning av volontärerna. Som ansvarig för ekonomi, administration och personal i en liten organisation finns en stor bredd i arbetsuppgifterna och du kan bli lite av en pionjär som ledare när olika funktioner ska utformas.

För att lyckas i rollen ska du ha relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet som ekonomichef. Du bör ha flera års arbetserfarenhet inom områden relevanta för tjänsten och gärna också ha erfarenhet av ideella organisationer och/eller församlingar/kyrkor. Erfarenhet av arbete i små organisationer är av särskild vikt. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är önskvärda. Det är dessutom meriterande om du har erfarenhet av att vara beställare och/eller projektledare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av personalansvar.

Vi söker dig som är van vid att arbeta självständigt och kan balansera kraven på effektivitet och kvalitet samt har intresse av att arbeta konstruktivt med utveckling och förändring i samverkan med andra. Viktiga personliga egenskaper är lyhördhet och mod att fatta beslut. Du har även god förmåga att prioritera, planera och följa upp på ett tillitsfullt sätt. Du har ett genuint intresse för att leda och skapa såväl goda arbetsförhållanden som förutsättningar för medarbetarnas och församlingens fulla potential. Du bör dela katolska kyrkans värdegrund.

Tjänsten är på heltid. Tillträde senast juli 2021.

Ansökan lämnas senast den 22 januari 2021 per mejl eller skriftligen till:

Kyrkoherde Dominik Terstriep S.J., Kungsträdgårdsgatan 12, 111 47 Stockholm

Email: kyrkoherde@sanktaeugenia.se

Ange dina löneanspråk och referenser.

För vidare information: Kontakta nuvarande Ekonomi- och personalansvarig Pehr Thorell, 08-505 780 04 eller kyrkoherde Dominik Terstriep, 08-505 78 007

Skriv en kommentar

Translate »